luni , noiembrie 29 2021

Proteinele din zer izolat ordonate dupa pret

Piata de suplimente nutritive pentru sportivi, din Romania, este invadata de fel de fel de firme, fel de fel de suplimente si fel de fel de titluri pompoase.

Am creat acest site pentru a deschide ochii multor persoane ce se lasa conduse de reclame si influentati de fel de fel de “antrenori” platiti.

In acest articol vom analiza doar proteinele izolate din zer (nu amestecuri ce pacalesc, fara a spune procentele din fiecare proteina, cum este Gold Standard Whey). O sa spuneti ca deja plecam cu influente negative spre o anumita firma. NU, dar trebuie sa aratam adevarurile in acest site.

Pe parcurs, vom face si analize la aceste proteine si le vom atasa.

Haideti sa luam toate proteinele izolate de pe Google si sa facem pretul pe 100 de grame de proteine pura.

Vom analiza inclusiv proteinele din anunturi.

 1. Primul anunt este de la Pro Nutrition si anume,

WPI Pronutritionwpi pro nutrition valori nutritionale

Vreau sa fac o prima remarca, ce o voi demonstra pe parcurs: Pro Nutrition vad ca alege sa publice tabelul nutritional, din care reiese ca la 50 de grame de produs WPI, contine 43 grame de proteine rotunjit, adica 86% concentratia de proteine din zer. Este o concentratie foarte buna si sa calculam si pretul:

– Daca 2000g de produs are o concentratie de 86%, rezulta 1720 grame de proteine pure ce costa 218 lei, adica 12,67 lei/100g de proteina pura. Vom transcrie acest calcul in tabel, adica la sfarsitul articolului si tot voi schimba pozitiile din top. Momentan, WPI de la Pro Nutrition a iesit pe locul 1 🙂

2. Intram la Genius, ne duce pe categorie, deci cautam noi proteina izolata din zer. Gasim Iwhey Isolate la 2 kg. Nu exista la cantitate mica si cred ca vom alege la comparat, cantitatile de 2 kg sau aproximativ de 2 kg, ca sa incurajam sa se ia cantitati mari din start, deoarece sunt mai ieftine. Facem aceeasi remarca, ca publica tabelul nutritional, deoarece si ei au o concentratie buna de proteina per 100 de grame de produs, adica 82%. Nu este cea mai buna concentratie, probabil din cauza aromei ce are multa cacao sau a sursei de proteina izolata din zer. Pro Nutrition sunt mai buni. Proteina dintr-o sursa buna ( Glanbia, Isolac) contine 90% proteina pura, dar mai scade din cauza aromei.

 • Daca la 2000g de produs ce are o concentratie de 82%, rezulta 1640g de proteina pura in cutia de 2 kg si costa 245 lei, rezulta un pret de 14,93 lei/100g de produs, cu 18% mai scumpa decat proteina de la Pro Nutrition.
 • La prima privire, se observa o diferenta de doar 27 lei, dar cand analizam concentratia de proteina reala, rezulta o diferenta de 18% pentru aceeasi proteina izolata din zer.

3. Un alt anunt, ne duce la Body Line, iar ei au doua proteine izolate din zer, Pure WPI 93% si Pure WPI 100%

Sper sa nu gresim, dar cand au scos proteina din zer WPI 93%, s-au gandit ei sa fie cinstiti si sa puna in denumire concentratia de proteina din zer reala. Cred ca s-au saturat de intrebari de genul: dar la alte firme scrie 100% whey…..marketing. Vad ca au scos si ei Pure Whey 100% protein inside (macar scrie ca in cutie se gaseste doar proteina din zer izolat, nu ca are o concentratie de 100%, deoarece nu exista, cum am mai spus-o si mai sus)

 • Nu o sa ne oprim la Pure WPI 93%, deoarece este fara aroma, desi nu este relevant. Defapt calculam pretul per 100 de grame de proteina pura. Haideti sa analizam:
 • Observam ca este la reducere si speram sa stea mai mult. Daca la 2000g de produs ce are o concentratie de 93%, rezulta 1860g de proteina pura si costa 249 lei, rezulta un pret de 13,38 lei/100g de produs. Da, foarte interesant. Desi pare mai scump cu 4 lei fata de Genius si cu 31 de lei fata de Pro Nutrition, rezulta defapt un pret putin mai mare fata de Pro Nutrition si mult mai mic fata de Genius.
 • Am observat ca materia lor prima este de la Glanbia, cel mai bun producator din Europa, materie prima ce foloseste si Optimum Nutrition. De aceea au un lot bun, fara aroma. Trebuie testata aceasta proteina. Normal sa se laude cu ce proteina este in ea.
 • Asadar acest produs, ajunge pe locul 2 in Romania la pret.

 

 • Haideti sa analizam Pure WPI 100% de la Body Line!
 • Observam ca are o mare reducere, cam cea mai mare reducere ce am observat-o pana acum, de -38% si speram sa stea mai mult timp la acest pret. Noi vom verifica lunar preturile si analiza.
 • Daca la 2000g de produs ce are o concentratie de 89%, rezulta 1780g de proteina pura si costa DOAR 199 lei (momentan -38%), rezulta un pret de doar 11,18 lei, luand locul 1 in topul nostru si nu cred ca va fi depasit prea curand, decat cu vreo promotie de la alte firme.
 • Mai observam ca are si Creatina Creapure Germania. Au imprumutat reteta de la Muscletech 🙂 daca tot vrei sa simti o proteina, acum sigur o vei simti 🙂
 • Observam ca materia prima este de la Isolac, nu de la Glanbia, nu stim de ce, dar stim ca este tot unul din cei mai puternici producatori de proteine din Europa, mai exact din Irlanda.
 • Asadar acest produs ajunge locul 1 in Romania la pret si modifica tot clasamentul actual.

Vom continua topul nostru in urmatoarele zile. Va vom arata produse foarte bine vandute si care induc in eroare cumparatorul.

 • *Echipa noastra nu este sponsorizata de nicio firma de suplimente, dar ne-ar face placere acest lucru. Noi putem oferi link catre fiecare site, astfel se vor vinde suplimentele cele mai bune.

Tabel cu cele mai ieftine proteine izolate din zer/100g de proteina pura.

 • Pure WPI 100% de la Body Line …………….11,18 lei/100g de proteina pura
 • WPI de la Pro Nutrition ……………………… 12,67 lei/100g de proteina pura
 • Pure WPI 93% de la Body Line ……………..13,38 lei/100g de proteina pura
 • Iwhey de la Genius ………………………………14,93 lei/100g de proteina pura

About ComparaProteine

Check Also

Top cele mai bune proteine pentru femeie

2 comments

 1. La proteina de la Genius eu nu am văzut sa scrie sursa ca fiind Glambia/Isolac,poate faceți voi o poza și o publicați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *